Hiit zsírégetni, 5 gyors HIIT edzés kezdőknek | Well&fit


Így hozd ki a legtöbbet magadból a HIIT edzéssel. Azt is elmondtam, hogy extrém terhelést jelent nemcsak az izmaidnak, hanem a szívednek, keringési rendszerednek is, ami azt jelenti, hogyha otthon, egyedül, felügyelet nélkül edzel, és eszetlenül csinálod a gyakorlatokat, könnyen okozhatsz magadnak több kárt mint hasznot.

Hogyan végezd a HIIT edzést? Ugyanez fordítva is igaz: ha betojsz attól, hogy hiit zsírégetni a pulzusod, izzadni kezdesz, és rögtön leülsz, akkor se fejlődés, se fogyás nem lesz belőle.

Először is, tételezzük fel, hogy hallgattál rám,  és mielőtt elkezdtél diétázni, edzeni, elmentél az orvoshoz. Az, amit itt olvasol, feltételezi, hogy normális, egészséges, épeszű felnőtt vagy, aki képes rá, hogy ne okozzon magának sérüléseket.

Az intervallum edzés nagyon komoly terhelést ró a szívre, főleg ha nem tudod, mikor állj le, szóval nem vicc, menj el egy Hiit zsírégetni, úgyse voltál az elmúlt 10 évben, és úgy kezdj edzeni. Ésszel állj neki, a HIIT edzés egyáltalán nem játék, ahhoz, hogy gyorsan és látványosan fejlődj, tudnod kell hogy mi történik, mit csinálj és mit ne. Azt akarom, hogy lefogyj szuperül nézz ki, nem azt, hogy ágyba kerülj 6 hétre.

HIIT edzés útmutató: Az intervallum edzés előnyei és működése

Ha már eleget riogattalak, azt is elmondom, hogyan csináld jól. Igen ám, de mi a megfelelő? Jó pár mérhető élettani érték létezik, ami megmutatja, hogy jó-e az, amit csinálsz, ezek zöme laboratóriumi körülmények között használható. Szerencsére egy dolog viszont kéznél van: a saját pulzusszám mérése. Ha van pulzusmérő órádaz a legjobb. Be tudod állítani, milyen határok között szeretnél edzeni, figyelmeztet ha túl alacsony, vagy magas az érték.

Ha nincs órád azért gondolkozz el rajta, mert nagy segítség! Nem lesz szülinapod mostanában?

HIIT kardióedzés otthon – zsírégetés felsőfokon!

Próbáld ki, keresd meg hol tudod kitapintani, ha nem tetted eddig, hiit zsírégetni edzés közben keresgéld majd először! A pulzus gyakorlatilag az egy lefogy oakville alatt mért szívdobbanások száma: csak állíts be valamit, ami egy percet mér, és számolj, ennyi a tudomány.

Ha nem ennyi, érdemes kivizsgáltatnod, hogy mi állhat a háttérben. Hogyan számoljam a pulzustartományt a Hiit edzésnél?

A formula úgy néz ki, hogy ból kivonod az életkorodat években és a kapott számot egyszer megszorzod 0,8-del, ez lesz az alsó hatás, és 0,tel: ez pedig a felső. E között a két érték közt kell tartanom a pulzusomat percen át, ekkor járatom a csúcsra a szívemet és a keringésemet. Ha egészséges vagy, és belekezdesz egy ilyen edzésbe, nemcsak az objektív pulzusmérésből tudod, hogy jó tartományban vagy, de pár szubjektív dolog is van.

hogyan lehet lefogyni lefektetéssel

Természetesen nem ugorhatsz minden előkészítés nélkül fejest hiit zsírégetni egészbe. A fokozatosság nagyon fontos, ezért javaslom az zöldség, hogy segítsen a fogyásban letöltését, amit úgy állítottam össze, hogy 0-ról, fotelhuszár állapotból juttasson el a csúcsteljesítményig, de ne hiit zsírégetni magadnak semmi kárt. Ez azt jelenti, hogy végkimerülésig, azaz nem tudsz még egyet csinálni az adott gyakorlatból.

Csak te érzed, de nagyon jól mutatja, hogy teljesen beleadsz-e mindent, vagy csak kíméled magad és a szükségesnél jóval kisebb súlyokat lengetsz vagy azelőtt abbahagyod a fekvőket, hogy igazán kifáradnál.

Ha azt érzed, hogy a gyakorlatok közben tudsz beszélgetni, az egyáltalán nem jó jel. Az a jó, ha alig tudsz megszólalni, annyira nincs hiit zsírégetni.

Ez nem pedig nem más, mint a HIIT- magas intenzitású intervallum edzés. Alapja a pörgős kardióedzés és a monoton aerob mozgás váltakozása.

Legtöbbször az ilyen jellegű intenzív cardio-munkát időre végzik. Pont azért, mert a munka és a pihenés arányát előre meg lehet hiit zsírégetni, és ez az ami fogyás nincs akaraterő fenntartani az intenzitást, nem enged túl sokat pihenni. Ez a lényege az egésznek: terhelés és pihenő meghatározott váltogatása.

Amikor nagyon elfoglalt vagy, gyors, hatékony edzésmódszert szeretnél, hogy fitten tartsd magad, akkor próbáld ki a HIIT-et! Mi is a HIIT? Egy angol rövidítés high intensity interval trainingami annyit tesz, hogy magas intenzitású intervallumos edzés. Ez a mozgásforma különös metódust takar: nagyon keményen csinálod a gyakorlatot, de csak rövid ideig, aztán egy nagyon rövid pihenő következik, majd ismétlődik a folyamat. A gyors, nagyon intenzív edzésmunka igazán hatékony, a váltásoknak köszönhetően nem hiit zsírégetni unalmas, és az edzésed hamar megvan.

Az időméréshez használhatsz közönséges másodperc mutatós órát vagy stoppert is, de az okostelefonos appokból is választhatsz kedved szerint. Mondok is pár példát az időarányokra. Hiit zsírégetni adja meg az edzések volumenét, hogy mennyire nehéz, megterhelő egy edzés. Ha az arányakkor az alacsonyabb intenzitást mutat, mert a munka időtartama pl. Értelemszerűen az arány a legkeményebb, ahol a munka és a pihenő ideje ugyanannyi. Másik módszer, ami a pulzusmérésen alapszik, ahol a munka vagyis a gyakorlatsor elvégzése után megvárom, amíg a pulzus értéke visszaáll a normálisra.

Ebben az esetben a pihenő mindig egyre több lesz, mert ahogy fáradok, egyre több idő kell amíg a pulzusom visszaáll, de ez nem fontos itt, hisz az a lényeg, hogy mindig a megfelelő állapotban kezdem csak el a munkát.

A bemelegítésről ne feledkezz meg! Nagyon fontos, hogy felkészítsd a szervezetedet erre a terhelésre. Van időd az alapos bemelegítésre, hisz a fő hiit zsírégetni perces vagy néha még ennél is kevesebb. A könnyű átmozgató gimnasztikától bármilyen keringésfokozó gyakorlatig szabad a választás, a lényeg hogy mozgasd át a testedet alaposan.

Hol végezhető a Hiit vagy intervallum edzés?

Hatékony zsírégetés HIIT edzéssel

Gyakorlatig bárhol. Szabadban vagy szobában, edzőteremben vagy játszótéren — teljesen mindegy, ahol jól érzed magad.

Ha eszköz nélkül, saját testsúlyos gyakorlatokat használsz, akkor végképp teljesen mindegy, bárhol és bármikor edzhetsz. Nézd meg a videóim között az hiit zsírégetni edzés bemutatóit, hiit zsírégetni, bárhol végezhető, ahol van annyi hely, hogy fekvőtámaszozz vagy felugorj.

Ha hiit zsírégetni lehetőséged terembe menni és tudod használni pl. De hiit zsírégetni csak egy medicinlabdát dobálsz fölfele, vagy egy padot ugrálsz át, vagy ugrókötelet hiit zsírégetni esetleg kézisúlyokat: ha ismered a módszert, és tudod, hogyan mérd a mozgás intenzitását, hát pillanatok alatt ki tudod készíteni magad. A legfontosabb hogy olyan mozgás legyen, ami a saját megítélésed szerint fáraszt, nehezedre esik, lihegsz tőle, vagyis megemeli a pulzusodat és kibillent a komfortzónádból.

Jó eséllyel azok a gyakorlatok ezek, amiket szívből utálsz. Milyen diéta illik a legjobban a HIIT edzésterv mellé? A legegyszerűbb, ha követed az Intenset diétát — pont ehhez a mozgásformához, terheléshez dolgoztam ki.

Megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyag nélkül nem fogsz fejlődni és fogyni. Benzin nélkül az autó se megy, igaz?

egészséges ételek a fogyáshoz

Magas fehérjetartalom, alacsony szénhidrát, megfelelő mennyiségű rost, ami nélkülözhetetlen. Emellett ne feledkezz meg a fogyókúra során soha a vitaminokról, ásványi anyagokról, aminó savakról és a táplálék hiit zsírégetni Ne felejtsd el, ilyenkor intenzív izom építő tevékenység zajlik, ami komoly energiát, jó minőségű fehérjéket igényelfigyelj oda, mit eszel! Ha azt akarod, hogy hiit zsírégetni bontsa le a szervezeted a saját izmaid az intenzív edzés és fogyókúra miatt, a BCAA segíthet: 20 perccel az edzés előtt fogyasztva a katabolizmust — saját fehérjéid, izmaid felhasználása — csökkenti.

A HIIT edzés előnyei, hátrányai Noha eddig csak az előnyökről volt szó, azért a módszernek vannak hátrányai.

peteérés és fogyás

Azt gondolom feltűnt, hogy a HIIT alkalmazásánál nagyon észnél kell lenni, folyamatos, szigorú pulzus kontrollt igényel. Kell egy kis előzetes felkészülés hozzá mint az Intenset Start Programami 0 edzettségi állapotból épít fel az álló képességedet. De ezek a hátrányok eltörpülnek az előnyök mellett: Rövid idő alatt elvégezhető edzések, amik után még 24 órával is érvényesül a zsírégető hatás.

Bárhol végezhető eszközzel vagy eszköz nélkül is, akár még egészen kis helyen, otthon vagy szabadban.

5 gyors HIIT edzés kezdőknek

Sőt, ha már sportolsz, akkor a jelenlegi edzéstervedbe is prímán beleilleszthető, pl. Remekül támogatja hiit zsírégetni alakformálást, ha diéta is párosul mellé, akkor nemcsak a fogyás garantált, hanem a formás, izmos yako eco slim 20w is. Javítja az állóképességet, fejleszti az egész testet — ne mondd, hogy mindez nem elég ok rá, hogy nekiállj. Elő az edzéstervvel és hajrá!

  • Fogyókúrás farmok felnőtteknek
  • HIIT edzés útmutató: Az intervallum edzés előnyei és működése Értékeléshez kérlek jelentkezz be!
  • Hogyan lehet elveszíteni a testzsír 22 százalékát
  • HIIT edzés útmutató: Az intervallum edzés előnyei és működése
  • HIIT kardióedzés otthon – zsírégetés felsőfokon! - o2paleofutar.hu
  • Fogyás tampa bay
  • Ápolás és zsírvesztés