Lfhc fogyás, Suppose.refpajne.host


Miért az LCHF étrendet ajánlom fogyni vágyóknak? Röviden és tömören: azért, mert működik. A tudományos vizsgálatok és a gyakorlati tapasztalatim shakeology fog fogyni azt bizonyítják, hogy az LCHF étrenddel eredményesen csökkenthető a túlsúly, és fokozható az egészség. Ha érdekel a hosszabb lfhc fogyás is, olvasd el ezt a cikket! Mi az az LCHF étrend? Jelentése: alacsony szénhidrát- és magas zsírtartalmú étrend, ami normál fehérjetartalommal társul.

Miért jó ez a tápanyagarány? Több okból is.

  1. Im 53 és nem tud fogyni
  2. Fogyni sd
  3. Miért az LCHF étrendet ajánlom fogyni vágyóknak?
  4. Lfhc fogyás, LCHF-diéta: 7 kiló mínusz egy hónap alatt - Fogyókúra | Femina
  5. Folytatom a gyógyulásom és fogyásom történetét … Történetem 3.

Először is, az alacsony szénhidrátbevitel miatt csökken a vércukor- és inzulinszint. Az inzulin egy zsírraktározást fokozó hormon.

Lchf diéta spanyolul. Ananász és sabila karcsúsító ital

Ha magas az inzulinszinted, a szervezeted zsírraktározó üzemmódban van. Ha fogyni szeretnél, át kellene kapcsolni zsírégető üzemmódra. Hogy lfhc fogyás lehet ezt megtenni? Le kell csökkenteni az inzulinszintet!

lfhc fogyás

Ezért van szükség a zsírbevitel növelésére. A zsírok finomak, laktatóak, és eltelítenek. Ja, és ami még fontos NEM emelik meg az inzulinszintet! A tápanyagok közül a szénhidrátoknak van a legkifejezettebb inzulinszint növelő hatása. A fehérjék fogyasztása szintén inzulintermelést vált lfhc fogyás, de általában kisebb mértékűt, mint a szénhidrátoké. Egyedül a zsírok azok, amik nem okoznak számottevő inzulinszint emelkedést. Ezért szabad őket bátrabban fogyasztani az LCHF étrenden. De hát a zsír hizlal, nem?

Nos, a válasz a kontextustól függ. Lfhc fogyás például eszel egy sajtos-tejfölös lángost, az valóban meglehetősen hizlaló étel. Azért, mert a benne lévő nagy adag szénhidrát miatt meg fog emelkedni a vércukor és inzulinszinted, a szervezeted zsírraktározó üzemmódba kapcsol, és a lángosban lévő zsírt gondolkodás nélkül raktározni fogja.

Hflc fogyás

De hadd mutassak egy másik példát! Szalonnás tojásrántotta kígyóuborkával.

Magas zsírtartalmú? Magas szénhidráttartalmú?

Hflc fogyás, Ketogén diéta mellett lehetséges hízni?

Ez egy LCHF étrendbe illeszthető fogás. Lássuk, mi történik, ha ezt reggelized!

lfhc fogyás

Mivel alig van benne szénhidrát, nem lfhc fogyás jelentősen megemelni a vércukorszintedet, és az inzulinszinted is alacsony szinten marad. A szervezeted nem raktározni fogja az ételből származó zsírokat, hanem energiaforrásul használja őket. Valószínűleg a következő órákban egyáltalán nem leszel éhes.

Tehát a lényeg az, hogy a zsír nem feltétlenül hizlal.

Miért az LCHF étrendet ajánlom fogyni vágyóknak?

Az egész a lfhc fogyás függ. A sok zsír egészségtelen, nem? Nos, a válasz ismét a kontextustól függ.

lfhc fogyás

Ha a sok szénhidrát mellé eszel sok zsírt, az valóban egészségtelen. Lásd tipikus magyar étrend! Ha kolbászt eszel fehérkenyérrel, vagy csülökpörköltet nokedlivel, az valóban nem lesz olyan jó hatással az egészségedre. Az LCHF étrend kontextusában azonban lfhc fogyás a helyzet.

lfhc fogyás

Ezen az étrenden még a magasabb telített zsírsav bevitel sem okoz problémát, hisz a szervezeted energiaforrásul fogja használni a zsírokat.

Tudod miért? Azért, mert a vérben lévő trigliceridek forrása elsősorban nem az étrendi zsír, hanem a máj! Ha valaki több szénhidrátot eszik, mint amennyire lfhc fogyás szervezetének szüksége van, a felesleget a máj zsírrá alakítja.

Lfhc fogyás

Ez az, ami kifejezetten magas trigliceridszintet tud okozni! Mindemellett azt is kiemelném, hogy egy jól összeállított LCHF étrendben rengeteg egészséges zsír van. Hadd mutassak néhány példát: dió, mandula, tökmag, mogyoró, olívabogyó, olívaolaj, kókuszzsír, avokádó, tengeri halak. Finomak és egészségesek! A túl kevés szénhidrát nem egészségtelen?

lfhc fogyás

A legtöbb szakember azt az étrended tekinti LCHF-nek, amiben kevesebb, mint napi gramm szénhidrát van. Egyesek ettől megijednek, és attól félnek, hogy ez nem tesz jót az agyműködésnek. A félreértés abból adódik, hogy az agy elsődleges energiaforrása a vérben lévő cukor glükózés az agy nem képes zsírokat használni. Ez igaz is, azonban lfhc fogyás még egy energiaforrás, amit az agy is kiválóan tud hasznosítani: a ketontestek.

Ha tartósan alacsony a vércukor és inzulinszinted, a májad elkezd ketontesteket előállítani. Ezt az állapotot nevezzük ketózisnak.

Nézd meg ezeket az elképesztő nagy fogyásokat, ha elapadt a motivációd! Hflc fogyás az LCHF étrendet ajánlom fogyni vágyóknak?

Ekkor az agysejtjeid és számos más sejted is a glükóz mellett ketontesteket is fognak energiaforrásul használni. Ma már tudjuk, hogy az agy nagyszerűen üzemel a ketontesteken, szóval nem kell félni az alacsony szénhidrátbeviteltől. Mit lehet enni? Az LCHF étrend tele van finom és laktató ételekkel.

Az étrend gerincét az alábbi élelmiszercsoportok alkotják: Alacsony szénhidráttartalmú zöldségek.