Fogyni tál
Elkészítési idő: 10 perc Elkészítés: Először készítsd el az öntetet. Keverd össze az olívaolajat a mustárral, sózd, borsozd, add hozzá a lime levét, a citrom frissen reszelt héját, a reszelt fokhagymát és az aprított bazsalikomleveleket.
Ezután mosd és tisztítsd meg a zöldségeket. A sárgarépát és a cukkinit zöldségspirálozóval aprítsd, a hagymát, a pórét, a retket szeleteld vékonyan, a paprikákból és a kígyóuborkából vágj keskeny hasábokat, majd ízlésesen rendezz el minden zöldséget a Buddha-tálban, és szórd meg a szezámmagokkal.
Tálalás előtt locsold meg az öntettel. Kínálhatsz mellé grillezett halat, húst vagy fogyni tál is.
Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű! Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás : a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.